Voeding

We streven ernaar om de kinderen gezonde en gevarieerde voeding te geven waarbij het gebruik van kunstmatige kleur- en zoetstoffen zoveel mogelijk wordt vermeden. Bij het intakegesprek wordt gevraagd of er rekening gehouden moet worden met bepaalde diëten (vegetarisch, lactosevrij,halal etcetera).

Kinderdagverblijf Jurrina probeert bij baby’s het voedingsschema van thuis over te nemen. Wanneer u het wenst kunt u uw kind afgekolfde moedermelk meegeven. U bent er zelf verantwoordelijk voor de afgekolfde melk gekoeld aan te leveren. De melk zal eenmalig in een flessenwarmer gewarmd worden en wordt vervolgens eenmalig aangeboden.

Voor de oudere baby's geldt hetzelfde voedingsschema als bij de dreumesen en peuters. Dat houdt in dat uw kind op vaste tijden eet. ’s Morgens wordt er fruit gegeten en water gedronken. Als lunch wordt er een warme maaltijd aangeboden en thee of melk gedronken. Na het slapen wordt er een volkoren soepstengel of cracker gegeten en water gedronken. Uw kind krijgt hierdoor voldoende en gevarieerde voeding.

Verschoonritme en zindelijkheid
De kinderen worden gemiddeld vijf keer per dag (zo nodig vaker) verschoond. Dit gebeurt op vaste momenten na de maaltijden en na het slapen. Kinderen vanaf twee jaar krijgen een zindelijkheidstraining en zullen daarom meer malen per dag naar het toilet gaan.6

Kinderen die zindelijk zijn dragen geen luier en gaan op vaste tijden en naar behoefte naar het toilet. Het toiletbezoek wordt beloond met een stickerblad, Dit maakt het toiletbezoek voor uw kind een leuke bezigheid en dit bevordert de zindelijkheid.

Als uw kind zindelijkheidstraining volgt verzoeken wij u vriendelijk om uw kind te voorzien van voldoende reserve onderbroekjes in plaats van rompers.

Kleding
U dient uw ten alle tijden voldoende te kleden voor het jaargetijde.

Ieder kind heeft op de groep een eigen bakje dat voorzien is van de naam en foto van het kind. Zorg als ouders/verzorgers altijd voor voldoende reservekleding.

Uit veiligheidsoverwegingen dienen er geen losse touwtjes aan de kleding te zitten. Kinderen kunnen dit in hun mond stoppen en hierdoor lopen zij kans op verstikkingsgevaar. Pedagogisch medewerkers zijn bevoegd dit te verwijderen. Voor ouders/verzorgers waarvan kinderen net leren lopen verzoeken wij u anti-slib sokken aan te doen.

Uit hygienisch oogpunt dragen de kinderen in de binnenruimte van de opvang geen schoenen. Zij lopen op sokken of indien gewenst op slofjes die door de ouders meegenomen worden.

Overdracht van uw kind
Als ouders/verzorgers wilt u altijd op de hoogte gesteld kunnen worden van het verloop van de dag van uw kind. Ieder kind wordt genoteerd op de daglijst. Op de daglijst wordt bijgehouden:7

*wat uw kind gegeten en gedronken heeft en op welke tijdstippen;
*wanneer en hoelang uw kind heeft geslapen;
*wanneer uw kind is verschoond of naar het toilet is geweest voor ontlasting of een plasje.

Er vindt ook een mondelinge overdracht plaats door de pedagogisch medewerker van de groep van uw kind. Het kan zijn dat u als ouders/verzorgers het niet eens bent met de overdracht van uw kind en dat u zich niet gehoord voelt. Kinderdagverblijf Jurrina is altijd in de gelegenheid om naar u te luisteren. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de leidinggevende die zal trachten om tot een gezamenlijke oplossing komen.

 
joomla site stats